Wie ben jij?

Wie ben jij?

Dat is een mooie vraag, die zich in sommige tijden wat meer opdringt en aandacht vraagt.

• Ben je naast partner ook ouder, mantelzorger, oppas, werknemer, gastvrouw, collega en is er sprake van lichamelijke spanningsklachten en stress-gerelateerde klachten, depressie of burn-out?
• Wil je beter begrijpen wat je beweegt en ontdekken wat voor jou belangrijk en van waarde is?
• Voel jij je ontredderd door een verlies wat je hebt meegemaakt, door de dood of door verlies van gezondheid, werk of relatie?
• Ervaar je het leven als vlak, ervaar je vaak momenten van leegte en sleur, voel jij je eenzaam en wil je dingen in je leven veranderen?
• Loop je steeds tegen dezelfde patronen op en belemmert dit je op je werk, in relaties of anderszins?
• Ben je getroffen door kanker of een andere chronische ziekte en zoek je naar handvaten om je staande te houden en weer zelf de regie te krijgen?
• Ben je op zoek naar een nieuw evenwicht na gebeurtenissen die je uit het lood hebben geslagen?
• Ben je perfectionistisch en kan je  moeilijk nee zeggen en  je grenzen aangeven?
• Wat is jouw verhaal? Wat is je passie? Wat brengt jou in je element? Waar loop jij tegenaan en wat wordt er eigenlijk gewild?

 

Wat bied ik jou?

Snel en effectief doordringen tot de kern van terugkerende thema’s of patronen.

Meestal ben je niet bij machte om de uiterlijke omstandigheden in je leven te beïnvloeden, maar kan je er wel anders naar gaan kijken. Daardoor kan ruimte ontstaan om andere keuzes te maken en meer verantwoordelijkheid te nemen voor je leven. Je krijgt meer inzicht in wat je beweegt en wat bij jou past.

Ik help je om vanuit een ruimer perspectief naar je leven te kijken. Je krijgt meer inzicht in je gedrag, je gedragspatronen die je onbewust hebt aangeleerd en ontwikkeld. Je ervaart dat je keuzes kan maken en krijgt inzicht in de manier waarop je dat doet. Je ontdekt wat je prioriteiten zijn in jouw leven. Zwem je tegen de stroom in of drijf je met de stroom mee?
Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met problemen en tegenslagen. Deze zeer persoonlijke ervaringen van lijden en isolement herinneren aan wat het meest waar en waardevol is. Wat tot dan toe als het allerbelangrijkste werd aangenomen, kan leeg lijken en zinloos. Door zowel aandacht te besteden aan de lichte kanten van het leven, als ook de donkere kanten te belichten, kan het accent worden verlegd van een gevoel van verdeeldheid en pijn, naar een ervaring van integratie en vreugde.
In zichzelf hebben de dingen geen zin. Jij bent degene die ergens zin aan geeft of ergens zin aan kan ontlenen. Wie wil je zijn? Hoe ga je om met een ziekte of beperking? Waar verlang jij naar? Ik wil graag met je denken en praten over deze en andere vragen.

`Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar, alleen met het hart kun je goed zien.´
( Le petit prince, Antoine de Saint-Exupéry )

Of zoals R.M. Rilke het zei:

“Men moet geduld hebben
met het onopgeloste in het hart
en proberen de vragen zelf lief te hebben,
als ontoegankelijke ruimtes,
als boeken, geschreven in volkomen onbekende taal.

Wanneer men die vragen leeft,
leeft men misschien geleidelijk,
zonder het te merken,
op een ongewone dag
het antwoord binnen.”

Verdieping en verrijking

Wat kan het toch moeilijk zijn om woorden te geven aan dat wat jou bezighoudt, belemmert of bang maakt. Kortom, dat waardoor het leven niet lekker loopt. Juist daarom werk ik graag met een combinatie van methodes. Gemeenschappelijk hierin zijn verbeelding en verwondering met beide benen op de grond. En natuurlijk is het leven niet volledig maakbaar. Door het te leven met diepgang heb je wel een completer gevoel en meer voldoening.

Ervaringen van cliënten

“Wegens een kort begeleidingstraject dat mijn werkgever me aanbood voor vrouwen in de (pré-)overgang heb ik bij jou twee coaching sessies gedaan. Het contact met jou sprak mij zeer aan, ik zal de sessies niet snel vergeten. Ik heb je ervaren als een warme en toegankelijke persoonlijkheid bij wie ik me erg op mijn gemak voelde. Ik voelde me op waarde geschat door jou, en ik ervoer geen hiërarchische verhouding wat ik erg prettig vond, omdat dat zorgt voor een gevoel van gelijkwaardigheid die volgens mij erg belangrijk is om iemand op zijn gemak te laten voelen én iemand goed te kunnen coachen. Wat ik fijn vond en ook spannend, is dat je me steeds weer vanuit mijn hoofd naar mijn hart en intuïtie voerde (zonder ‘zweverig’ te worden, wat ik ook waardeerde). Dit is voor mij niet gewoon (en daarom spannend) maar wél o zo belangrijk! Ik volg momenteel een reguliere therapie, maar mocht ik het in de toekomst nodig hebben om gecoacht te worden door iemand dan kun je van mij een telefoontje verwachten. Ik weet nu dat ik dan niet op zoek hoef naar iemand anders (mits je dan nog in de buurt woont).
Hartelijk bedankt Mieke voor de fijne sessies!”
LG

“……Ik begon mijn coaching-traject bij Mieke vanuit een coachvraag die van werkgever kwam. Omdat ik nog nooit ben gecoacht was ik wat op mijn hoede, maar al bij de eerste ontmoeting (kennismakingsgesprek) voelde ik me bij Mieke op mijn gemak. Ik heb het coaching-traject als prettig ervaren omdat Mieke in eerste instantie het luisterend oor is geweest wat ik op dat moment nodig had. Ze zich heeft verdiept in wie ik ben zonder een oordeel daar aan te verbinden. En  mijn coachvraag wist te benaderen vanuit een andere invalshoek. Waardoor ik ook een andere kijk kreeg op wie ik ben en hoe ik kan reageren, maar vooral hoe ik anders kan reageren zodat de omgeving ook anders gaat reageren. De kracht vooral bij mezelf zoeken en vanuit die kracht de coachvraag te benaderen. Ik heb het traject als prettig ervaren en zou een ieder die een coach zoekt die rustig / geduldig en kennis heeft van “de zorg “als werkomgeving aanbevelen.”
FE

“Mieke, Herinner jij je nog ons eerste gesprek in jouw oude praktijk? Ik dacht even langs te komen om te kijken of het echt helpt als je met een vreemde gaat praten over dingen met wat je zit. Jij hebt in dat eerste gesprek meteen zoveel losgemaakt bij mij door te luisteren en te vragen naar mij. Ik vind je een doortastend, behulpzaam persoon die terug gaat naar de oorzaak waardoor de problemen kunnen ontstaan zijn. Hierdoor kijk je terug naar je verleden en naar het heden om zo tot een oplossing te komen. Jij kunt heel goed luisteren en hebt geduld wat heel prettig is omdat er vaak ook hele emotionele zaken ter bespreking komen. Je staat open voor alle onderwerpen die voorbij komen en denkt ook zelf mee waarover ik zou kunnen praten of nadenken.  Ik heb een lange weg afgelegd en heb nog wel een weg te gaan maar door jou kan ik mijn verleden een plekje geven en leven in het heden en uitkijken naar wat de toekomst voor mij brengt en daar heb jij zeker bij geholpen!”
KR

“… ik heb veel aan Mieke gehad. Mieke haalde kanten van mij naar boven die ik zelf even vergeten had. Ze is iemand die aspecten in mij zag, die niet iedereen ziet, maar voor mij wel waardevol zijn. Dat gaf mij ruimte met andere kwaliteiten te werken dan ik meestal doe. Ze laat iemand zien wat hij of zij al in huis heeft, een heel geruststellend idee.”
CR